Snart dags att räkna fåglar igen !

2015 då vi bodde i Tärnaby så var jag med och räknade fåglar för SOF vilket ledde till att en av mina rapporter blev omnämnd av Anders Wirdheim till SVT, det året valde nämligen en Varfågel att stanna kvar i Fjällen och besökte just min matning, jag hade gott om Skogssork under själva matstationen som var uppbyggd av träpallar och pallkragar (för att komma ovanför snödjupet) därav besöket av Varfågel.
 
 

Gråspett

 
Nu vet både Gråspett och Större Hackspett var maten finns så nu kan vi kalla dom stammisar på Skärskatans bästa frörestaurang. Nu hoppas vi bara på att fler ska vilja komma och bli stammisar som typ Mindre Hackspett, Tretåig Hackspett och Spillkråkan. Bland de mindre fåglarna så saknar vi ännu Tofsmes och Stjärtmes men än är vintern lång så hoppet finns att dom ska dyka upp ! 
På tal om dyka upp så sprang det en Utter på isen utanför huset när jag klev upp i morse, det tyckte jag var fränt :))
 

Gråspett

 
Den har besökt oss förut men idag fick jag bild på den.
Det har börjat att bli lite is nu på havsytan och med den kom den första Havsörnen idag, den satt på isen och käkade på nånting men så långt ut att jag precis kunde se den med kikaren och därmed ingen idé att försöka få en bild, men jag hoppas ju naturligtvis att när isen packar mot våran strand att man ska få se dom på lite närmare håll.